Greg felpakolt és elvitt a Wegmansbe csokit venni. Az egész amiatt a házidolgozat miatt volt statisztikából, amit ma kellett beadni. Greg - amikor még nem a lacrosse foglalta le minden idejét - hasít kémiából és biológiából, de a matek nem az erőssége. Sosem értettem, ha valaki jó kémiából, akkor miért nem megy neki a matek, de persze nekem meg a matek ment és minden évben épphogy nem kapáltak el fizikából. De mégis, a kémia meg a matek...

Szóval Greg halasztotta a projektet, nekem meg pont érdekemben állt, hogy jó jegyet kapjon rá. Nem azért, mert akkor majd lehet vele kommunikálni a nap hátralevő részében és nem rajtam tölti ki a dühét, hanem mert ha 4.0-ás átlagot produkál ebben a félévben, a szülei megtámogatják egy Budapest-Rochester retúrral. Szóval ha Greg nem képes magától megszerezni azt a jegyet, majd én itt feltűröm az ingujjam (meg a matek amúgy is piskóta). Ítélj el és mondd azt, hogy gyakorlatilag a hátamra kötöm Greget és úgy repülök vissza Magyarországra. Én csak elérem amit akarok. 

Hogy visszatérjek eredeti témámhoz, beadtuk a dolgozatot, 5 órán keresztül ültem a Greg mellett, mivel a végére már elfogyott a türelme és csak egymásra dobálta a táblázatokat, egy kicsit gány lett, kicsit savanyú volt, kicsit sárga, de a miénk. Greg ezutóbbi beszólásomat nem annyira értette.

Aztán felpakolt és elvitt a Wegmansbe, ahol az amerikai "ünneprontás", és most szó szerint beszélek, újabb tanújelét tapasztalhattam meg. Arról nem is beszélek, hogy egy hónapja, mikor elkezdődött a tökszezon, szó szerint elárasztották az egész parkolót tökökkel (és nem lopták el őket!). De az, hogy október 27-én, amikor még 58-at kell aludni karácsonyig, már feldíszített fenyőfákat meg karácsonyi díszekkel van tele az egész áruház, az mindent visz. Még csak most szombaton lesz Halloween!

És nagyban nyomják, mert az 5 darab fenyőfa mellett volt kirakva Snoopy-s postaláda, a földbeverhető változat, kivilágitva karácsonyi izzókkal, volt sokszáz tekercs csomagolópapír, tonnányi porcukor és liszt a sütéshez, de tudod mit? Ha nem akarsz sütni, az se baj! Mert a Wegmans két toronnyi almáspitét is felhalmozott! És ennél még lesz jobb is, csak győzzem kivárni. Szinte látom azokat a kiket a Grincsből a Wegmansben, ahogy a hangszóróban izgatott hangon bemondják, hogy "még 58 nap a karácsonyig" és hirtelen minden ki rohangálni kezd fel-alá.

Amúgy is ez számomra érzékeny téma, mert 20 millió New York állambeli lakossal ellentétben, én várom a telet. Majd egyszer írok a karácsonyról nálunk otthon, ha megvan, hogyan reggelizünk, na az csak egy reggeli. De azért van annak romantikája, hogy öcséim konyhakéssel faragják be a fát a talpba, vagy hogy amikor feldíszítettem egy nap (nem viccelek) alatt a fát, akkor a macska felmászik rá és lehúzza.

Szóval Amerika már készen áll a karácsonyra. Nem tudom, én voltam régen Wegmansben, vagy tényleg ugrottuk a hálaadást?

 

 

(ps. Azoknak, akik tényleg azt gondolják, hogy azzal, hogy én írtam meg a Greg házidolgozatának a felét, valóban kvázi a hátamra kötözve cipelem el Magyarországra és ezzel túlságosan kiteszem a lelkem, na azoknak azt üzenem, hogy de grátisz vastagabb lettem egy kilónyi csokival és nincs bűntudatom. Quid pro quo.)

A bejegyzés trackback címe:

https://levelekeszternek.blog.hu/api/trackback/id/tr392404279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2010.11.04. 02:35:15

" amikor még 58-at kell aludni karácsonyig, már feldíszített fenyőfákat meg karácsonyi díszekkel van tele az egész áruház, az mindent visz."

A tescoban már egy hete occsó műfenyőt meg üveggömböket nyomnak az arcodba a bejáratnál, igaz szaloncukrok nincsenek; de ne feledjük el azt sem, hogy nem is igazi október az, amikor nincs már rég karácsonyi díszbe öltöztetve a westend :)

Con Salamander 2010.12.01. 21:49:51

Mar miert kene a hatadra kotozni, amikor hozzad tartozik? Nem csak az utazasban, es nem csak a kemiaban. Nem is ertem, miert irsz ilyet...

Hadnagy Anna 2010.12.11. 18:28:13

@Con Salamander: na hat ne legyel ilyen duhos, na. nekem mindennapos kontinenseket atrepulni, o meg ilyet nem csinalt. arrol nem is szolva, hogy a nyelvet sem beszeli. szoval nagy dolog ez Greggyboynak (Marton ocsem szavajarasaval elve) es megertenem, ha azt mondana, hogy nem jon. de azert illik megnezni a baratnod orszagat, szoval igenis jojjon.

(amugy jon. ne parazz.)

Con Salamander 2010.12.11. 21:16:47

Nem is csak emiatt irtam, amit irtam, hanem amiatt is, hogy kitersz arra, hogy esetleg ez valakinek nem tetszik. Na hat az menjen ahova akar, mikor itthon lesztek. En mindenesetre veletek fogok talalkozni, ha minden a tervek szerint alakul.
süti beállítások módosítása