Nagy-és-erős lacrosse játékosok

Címkék: lacrosse

2010.02.20. 08:02

 Mivel az elmúlt postokban sok szó esett a lacrosse-ról, itt az ideje, hogy az avatatlan magyarokat kicsit felhomályosítsam és elmagyarázzam a játék és játékosok mibenlétét.

Nagyon röviden a lacrosse játékos kezében van egy lepkefogó háló, amellyel nem lepkét, hanem félökölnyi labdát fog, hogy aztán egy igen megküldött dobással az ellenfél kapujába juttassa. Az ütő nyele titániumból van, ami - mondjon akárki akármit, minden lacrosse játékos tudja - arra van hogy lezúzd az ellenfél ütőt tartó kezét. Játékos házi háborúk alkalmával kaptam már pár, kimondottan nekem szánt (értsd: extra-gyengéd) suhintást vele és nem kellemes az érzés.
A pálya körülbelül akkora, mint a kispályás labdarúgás kispályája, két végében a kapu, előtte a kapus. Kapus előtt a védők, védők előtt középpályások és támadók, mindenki kezében ütő és mindenki egy valamire koncentrál: hogy mikor nem néz oda a bíró és mikor lehet kihasználni a titánium-ötvözet természet adta előnyeit az ellenfélen.
Aki ennél még jobban kíváncsi a lacrosse-ra, annak ajánlom szíves figyelmébe ezt az oldalt, olvasható és kellőképp humoros módon írja le a játékot. Tessék elolvasni, sokat fogok még utalni a lacrosse-ra.

A játékos ennek megfelelően nagyra nőtt, nehézsúlyú, agresszív állat - a pályán. Civilben üzlet vagy management szakra jár, főleg mert az igényli a legkevesebb tanulást és minden pénteken vagy/és szombaton leissza magát. Hardcore ivó, az a típus, aki nem kinyitja, hanem kiszúrja a sörösdobozt. Ennek ellenére a sörhas nem jellemző - heti 6 edzés gondoskodik róla, hogy még figyeljenek is arra, elég szénhidrátot vigyenek be - különben a saját izmaikat égetnék a 120 perces edzés során.

Láttál már hokimeccset? Nekem volt szerencsém egyhez élőben és meglepődve tapasztaltam, hogy Zizou Zidane az olasz focista ellen elkövetett fejelése bájos paskolás a hokiverekedésekhez képest. A romantikáját pedig az adja, hogy az egy-az-egy ellen verekedések a hokiban legálisak, vagyis a bíró addig nem fújja le, amíg valaki a földre nem kerül. A szemem előtt két ember verte egymást és közben a többiek - a bíróval egyetemben - szotyiztak körülöttük. "Úriemberek egymás között lerendezik" - mondta kísérőm. (Miről ismerszik meg az úriember, ugye.) Na, a lacrosse a hoki kistestvére.

A lacrosse pasi sok előnnyel rendelkezik - és sok hátránnyal is. Kigyúrt - de heti hatszor edzésen van, tehát alig látni. Büszke lehetsz rá, mert mindenki ismeri és kedveli - beleértve az összes lányt is. A szezon alatt hetente két meccset játszik - ennek a nagyobb része nem hazai meccs, ami megintcsak csökkenti a láthatási időszakot. Amíg mások a pasijukkal víkendeznek a tavaszi szünetben, addig ez a "lákrossz-hobbit" Texas-ban kergeti majd a labdát. 
Ithaka, Cortland, Elmira és más állambeli városok szerepelnek még a listán, ami nem vészes, de tudod, mit akar az ember 4 óra kimerítő utazás és 3 óra még kimerítőbb játék után? Én sem tudom, de élek a gyanúperrel, hogy sör, videojátékok és döglés van a listán, nem "a barátnő". Amikor erre rádöbbentem, kétségbeesve hívtam anyámat.
- Ne beszélj már hülyeségeket - mondta anyám mikor elpanaszoltam neki azon frissiben, mit kellett realizálnom. - Greg mégsem a spártai királyfi, mit keresne Ithakában?
Anyám nem mindig tudja kellőképp átérezni az agóniámat.

A lacross játékos felettébb összetartó csapat tagja - és ez a csapat megőrül és katasztrofálisan viselkedik partikon. 
- Mi nem gondoljuk, hogy mindenki felett állunk. - fogalmazta meg találóan egy röplabdás srác, mi a lacrosse csapat nagy baja. Külön-külön rendben vannak, de együtt... Várjunk, ez nem így igaz minden pasi esetében?
Bár még mindig jobb, mint az úszó-, és műugrócsapat, amely összes tagja kiszőkítette a haját. Majd akkor fogok röhögni rajtuk, ha a klór reakcióba lép a szép sárga hajukkal és bezöldíti...

Szóval egy csapat pasi. Kemények, teszik a dolgukat, önállóak és erre büszkék is. Őket aztán egy nő se töri be - ezért van, hogy a holnapi meccsen mindegyik rejtetten a bal lelátóra fog pislantani minden pályáralépéskor. 
És az anyukák a bal lelátón büszkén fognak letekinteni a sisakokra és ütőkre és tudni fogják, hogy mégiscsak az ő ártatlan, tündéri kisfiuk rejtőzik alatta.

Gyerekek, nagy-és-erős pasinak álcázva.

A bejegyzés trackback címe:

https://levelekeszternek.blog.hu/api/trackback/id/tr731775162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása