Soda is bad for you!

Címkék: kaja amerikai elhízás

2010.01.19. 06:28

Az amerikaiak nem hülyék, csak nem tudnak ellenállni a kísértésnek. Tudják, hogy vizet kellene inni, kevesebb olajban sült húst és több csirkemellet enni, vagy meghagyni az XL zacskó csipsz felét - mindezt gyakorlatba átültetni nehéz csupán. 

Ujjal mutogatni a másikra, azt viszont nagyon tudnak, mert ilyenkor végre elterelik a figyelmüket magukról. A múltkor (ez mondjuk pont egy második generációs kínai lány volt meg egy amerikai fiú) ilyen beszélgetést sikerült elcsípnem: 
Fiú: kérsz egy kis fagyit? 
Lány (unott arccal): Nem.
Fiú (kicsit elkeseredve, hogy valami jót mégis tegyen): akkor egy kis kólát?
A lány lassan ránézett, majd igen kimérten megszólalt: Soda is bad for you, azaz a kóla árt az egészségnek.

Nna, mondom, ilyenkor bezzeg tudod, mi? Ugyanez a - kicsit molett - lány közölte velem egy pizza fölött, az ő pizzája fölött, hogy az egyhuzamban kemény edzés nem hatásos, inkább sokszor keveset kell edzeni, mint például porszívózni vagy elmenni sétálni. Én akkor jöttem vissza egy diszkrét egy óra kardióedzésről, így csak azért nem tuszkoltam le a pizzát a torkán, mert nem tudtam megemelni a kezem, de a mellettem ülő Lacrosse-csapattag is így gondolkodhatott, mert később ennyivel kommentálta a kijelentést: 
- Ja, azért olyan szálkás minden atléta, mi?
- Na, Te csak hallgass - mondtam. - Mert a Te csípőd konkrétan már így is átszúrja a bőröd, azon a lányon meg legalább volt mit fogni.
- Ugye, most ironizálsz? - kérdezte őszinte reménnyel az arcán.
- Nézd, én lány vagyok egyenlő sunyin szemétláda. Persze, hogy ironizálok!

Node elhagyjuk a bájos Emily-t és rátérünk a poszt igazi céljára: eldicsekedni a fantasztikus haladással. Alapvetően ennek a blognak az is feladata lenne, hogy ha valaki rövidebb-hosszabb időre jön Amerikába, akkor egy kész "Mire készülj?"- kézikönyvvel szereljem fel, így ím, erre várhatsz:

  • sok pizza, szénhidrát, hamburger, csipsz...a magyar koszt - ki fog derülni számodra - meglehetősen egészséges, gondolj csak bele a csomó főzelékbe. Namármost, ennek nem fogsz tudni ellenálni, senki nem tud neki ellenállni. Ennek hála...
  • ...hízásnak indulsz. Az elején majd nem veszel róla tudomást, de ha a haverok meglátnak skype-on vagy fényképen, majd emlékeztetnek rá, ne aggódj.
  • Megpróbálsz lefogyni. Ha van eszed, ésszel csinálod (nem akarok ujjal mutogatni), ha nincs, akkor meg nem, és úgy fogsz járni, mint a laoszi lány, akinek már most nagy barátja a jojó-effektus.
  • Rájössz, hogy ez valami másmilyen zsír, és kis étrendváltozással, rövid idő alatt leolvad rólad. A lentebb említett mongol lány példájánál maradva, ő csak mongol kaját evett, nem koplalt és mégis vesztett 10 fontnyi súlyt (4 kilót). Én mondjuk csak salátát nyomattam almával meg csirkével, ha volt és mégis...
  • Tadaaaa! Kevesebb, mint egy hét után 6, kihangsúlyozom, 6 fontot, azaz 2.5 kilót dobtam le. 

A lacrosse-válogatott, rakétamániás (neve is van, majd lassan szentelek neki egy külön posztot) seggdugasz persze rögtön megpróbált letörni: 
- Nem lehet, hogy az csak víz?
- Nem lehet, de kösz, hogy velem örülsz. Először is iszok egy csomót, másodszor is meg már négy napja ennyi vagyok. 
- Jó, nyugi, csak viccelek. Látom is, hogy kisebb a hasad meg a derekad.
- Na menj a fenébe.

Látjátok? Olyan jól nézek ki, hogy már irigyeim is vannak. Bár csodálóm lenne helyette!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://levelekeszternek.blog.hu/api/trackback/id/tr601683846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buszjegy 2010.01.21. 15:46:12

hát, ahogy olvasom a kommenteket csodálód is akad...:)

buszjegy 2010.01.21. 23:10:06

bár most, hogy így újra olvasom, lehet,hogy mégsem a fogyásodtól vannak elragadtatva... :)
süti beállítások módosítása