"Milyen ivójátékokat ismertek?" szegezték nekünk a kérdést az egyik órán, talán pszichológián.  Beerpong, oké. Ivópóker, ami olyan mint a vetkőzős póker, csak ruha helyett piára megy ki. Nem értem, nem lehet csak leülni és inni ahogy azt a normális emberek Európában csinálják?

Az amerikai egyetemisták máshogy partiznak. Mivel a szórakozóhelyek és kocsmák Rochesterben 2-kor zárnak, az alapozást korábban kezdik így ha azt akarom, hogy valaki bevigyen a városba, délután négykor el kell kezdenem tervezgetni, mert 8-kor már nem találok józan sofőrt. 

Sört mindenhol vehetsz, személyi és 21, a Földön lehúzott év ellenében. Ha valami keményebbre vágysz, borra, vodkára, bármi kemény piára, akkor a Liquor Store-ba kell menned, ami viszont 9-kor zár és persze jóval drágább.
Egy üveg bor: 10 dolcsi.
Egy üveg rosszabb féle rum (literes uvegrol beszelunk): 15 dolcsi.
Egy üveg Smirnoff vodka (literes): 15 dolcsi.
Tequila: 15 dollártól a csillagos égig. 
Szóval hasonló árak, mint Magyarországon, csak add hozzá a tényt, hogy ez nekik drága. Ja igen, a sör. 18 dobozos sör: 15 dolcsi. Se. (Gyengébbek kedvéért az leosztva és átszámolva nincs 200 forint per sör.)

Ha az alapozással kész vagy, tehát valószínűleg merevrészegen fetrengesz este 9-kor, indulhatsz partizni. Szegény diák vagy és minden bizonnyal 21 év alatt így az eszedbe se jusson, hogy szórakozóhelyekre menj, mert eleve csak csütörtökönként engednek be, nem ihatsz és kb. 4000 forintodba kerül a beugró. ( Ha 21 fölött vagy akkor egy ezres.)

Marad a házibuli. De egy helyben ülni és inni, esetleg zenét hallgatni ("csak csendben, csak halkan," mert jönnek a zsaruk) nem vicces így idétlen játékokat játszol, amiknek a lényege a minél gyorsabb és biztosabb ivás egy kis izgalommal vegyítve.
BeerPong: fogsz egy relatíve hosszú asztalt, 170 centi fölött az igazi és rápakolsz háromszög alakban 6-6 műanyag poharat mind a két végére. Megy bele sör, nem sok, mondjuk két doboz összesen és mehet a móka. A cél a labdát beledobni a másik oldal egyik poharába amiből aztán ők kiisszák a sört. Az veszt, akinek előbb fogy el a hat pohara. Mellesleg meglehetősen gusztustalan játék, mert jó esetben, de nem mindig, odakészítenek egy poharat vízzel, amiben megmoshatod a labdát mielőtt valószínűleg zsákolsz. Kegyetlenül mocskos tud lenni az a víz a játék végére.
Piros és fekete. Na ez még egy bonyolult játék. Fogsz egy nagyobb poharat vagy bödönt, körérakod a megkevert lapokat képes felükkel lefele. Az épp soron következő játékos beleönt egy kis sört - amennyit akar - a pohárba és tippel hogy a lap, amit fel fog fordítani, milyen színű. Ha vesztett, kiissza a sört, ha eltalálta, marad a sör és jön a következő delikvens, aki megismétli a műveletsort. Ez akkor igazán vicces, ha előtted sokan eltalálták a lap színét, hiszen akkor az általuk pohárba öntött sört is meg kell innod - ha esetleg Te nem lennél ily szerencsés.

Kurva gyorsan le lehet részegedni, még nekem is. Nem akarok kérkedni kelet-európai voltommal, de mindannyian tudjuk, hogy a magyarok, ukránok, oroszok...stb. tudnak inni és ennek az előéletnek igen nagy hasznát veszem, amikor az ivójátékokban kell teljesítenem.

Mindannyian tudjuk, hogy ez társadalmi előnyhöz juttat. De ha nem, marad az ártatlan arc és az akcentus. Döglenek érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://levelekeszternek.blog.hu/api/trackback/id/tr291554755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hadnagy Anna 2009.12.02. 04:37:14

Pár nappal később rájöttem, hogy nem minden olcsó. Jaegermeistert vettünk, egy liter volt 28 dollár. Ne váltsd át, mert elájulsz. A haver, aki fizette, legalábbis közel volt hozzá.
süti beállítások módosítása